Svin ytrefilet Svin

Svin ytrefilet

Helstekt ytrefilet av svin er saftig, mør og smaksrik festmat.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Svin ytrefilet

Beskrivelse

Ytrefileten sitter på yttersiden av filetkammen som går langs ryggen til dyret. Dette fettfattige stykket er et av de møreste på grisen. Den er renskåret for både fett og ben.

Næringsinnhold

Per 100 gram gir ytrefilet av svin 22,2 g protein, 1,8 g fett og 105 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Helstekt ytrefilet av svin er saftig, mør og smaksrik festmat. Man kan gjerne surre noen skiver god spekeskinke eller bacon rundt fileten før den brunes i panna og stekes helt ferdig i ovnen.

Prøv også å smøre den inn med en god sennep og noen urter, for eksempel estragon, før den pakkes i butterdeig og stekes i ovnen.

Til grilling er den god både naturell eller marinert.

Innkjøp(mengde)

Beregn 150 – 200 g kjøtt per person.

Tilberedning

Ytrefilet av svin egner seg både helstekt og oppskåret i porsjonsbiffer eller medaljonger. Dette er også et stykke kjøtt som passer ypperlig på grillen.Den må ikke stekes for hardt, og kan gjerne være litt rosa inni, ellers blir den fort tørr.

Til helsteking brunes gjerne fileten først i panna, før den får et steketermometer  satt i, og så stekes på 175 grader. Når termometeret viser 70 grader har kjøttet rosa kjerne. Ved 76 grader er fileten helt gjennomstekt. Beregn ca. 40 minutter steketid per kilo kjøtt.

Kjøttet bør alltid hvile 5 minutter før man skjærer i det. Da får saften satt seg og siver ikke ut ved tranchering.

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.