Svinekam Svin

Svinekam

Svinekammen selges fersk eller saltet og røkt, med eller uten svor og bein. Fra denne kotelettkammen skjæres også tradisjonelle koteletter.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Svinekam

Beskrivelse

Svinekammen går langs hele ryggen til grisen og består av ytre – og indrefileten på beinet. Den selges fersk eller saltet og røkt, med eller uten svor og bein. Fra denne kotelettkammen skjæres også tradisjonelle koteletter.

Næringsinnhold

Per 100 gram gir sviekam 12,3 g protein, 17,6 g fett og 209 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Til hamburgerrygg kokes vann opp med for eksempel litt gulrot, løk, laubærblad og hel pepper. Kjøttet trekker så i gryta på svak varme under lokk ca. 30 minutter. 

Tradisjonelt serveres kokt hamburgerrygg med poteter, grønnsaker og saus. Helstekt svinekam med poteter, grønnsaker og saus er klassisk søndgasmiddag. 

Har du en røkt svinekam kan den gjerne få en glasur av for eksempel sennep, honning og urter før den settes i ovnen.

 

Innkjøp(mengde)

Uten bein: 150 - 200 g kjøtt per person.

Med bein: 250-300 g kjøtt per person.

 

Tilberedning

Hel svinekam kan både kokes og ovnsstekes. 

I ovnen trenger den god tid. Beregn ca. 40 minutter steketid per kilo kjøtt, og stek på 175 grader. Bruk et steketermometer, så er du sikker på når kjøttet er klart. Når termometeret viser 70 grader har kjøttet rosa kjerne. Ved 76 grader er det helt gjennomstekt. 

Saltet og røkt svinekam uten ben kan kokes eller trekkes. Det er det som kalles hamburgerrygg. 

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.