Svineknoke Svin

Svineknoke

Svineknokene er et rimelig stykke som kan være ferske, lettsaltet eller saltet og røkt. Dette er et smaksrikt og saftig stykke kjøtt med en del skinn og fett.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Svineknoke

Beskrivelse

Svineknokene er et rimelig stykke kjøtt som kommer fra bakbeina til grisen, og sitter like ovenfor labbene. Knokene kan være ferske, lettsaltet eller saltet og røkt. Dette er et smaksrikt og saftig stykke kjøtt med en del skinn og fett.

Bakgrunn

Svineknoker har vært en del av norsk matkultur i mange generasjoner og er et typisk tidsvitne om at man tidligere visste å benytte seg av alle dyrets deler, og ikke lot noe gå til spille. Også i land som Tyskland, Østerrike og Sveits er det lange tradisjoner og en sterk kultur for å tilberede svineknoke. Dette er god, gammeldags husmannskost.

Næringsinnhold

100 gram svineknoke gir 19,5 g protein, 8,1 g fett og 150 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Mange tenker nok på svineknoke som høst og vintermat. Kraftig kost og ypperlig til for eksempel herrelag. Sammen med klassisk tilbehør som poteter, kålrotstappe eller surkål, og en grov sennep, er dette mat som uten tvil gjør deg mett.

Innkjøp(mengde)

Fordi kjøttet på knoka sitter på et stort bein, bør du beregne 250 – 350 g knoke per person.

Tilberedning

Knoke trenger lengre tilberdningstid, og skal gjerne koke på moderat varme i 1,5 – 2 timer. Men du kan også velge svært lav varme, som 120-150 grader, og la knoka surre 2-3 timer. Knoka er klar når kjøttet uten problem faller fra beinet.

Hvis knoka er saltet bør den vannes ut noen timer, og helst over natten. Alt ettersom hvor salt den er.

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.