Hjort Vilt

Hjort

Hjortekjøtt er noe av det ypperste viltet du kan servere, enten du er proff eller glad amatør. De siste årene har hjortebestanden tatt igjen antall elg i norske skoger og det deilige hjortekjøttet får du hos Meny.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Hjort

Beskrivelse

Hjortekjøtt er noe av det ypperste viltet du kan servere, enten du er proff eller glad amatør. De siste årene har hjortebestanden tatt igjen antall elg i norske skoger og det deilige hjortekjøttet får du hos Meny.

Bakgrunn

Den er utbredt i Europa, Nord-Amerika, Nord-Afrika og i store deler av Asia, og det er beskrevet et stort antall underarter. I Sverige finnes hjort i Skåne, og i Danmark på Jylland. I Norge finnes den hovedsakelig fra Stavanger til Nordland. I de senere år har den også spredt seg til Sør- og Østlandet.

Næringsinnhold

Per 100 gram: 98 kcal, 1,3 gr fett, 0 gr karbohydrater, 21,7 gr proteiner. 

Fangst

Hjort er høstmat og jaktsesongen er fra september - desember. Skal du ha ferskt kjøtt må du altså kjøpe i denne perioden. 

Innkjøp(mengde)

Bergen ca 150 gram hjortfilet per person. 

Andre råvarer av Vilt

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.