Elgburger

Elgburger
Litt sunnere

Ingredienser

Elgburger

500 g elghakk
salt
pepper
1 ss margarin til steking
4 stk hamburgerbrød

Tilbehør

1 pk ferdigkuttet salatblanding
4 ss seterrømme
1 ss ravigottesaus
0,5 stk rødløk
1 stk pære
4 stk skiver bacon

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En real elgburger er suveren mat for de fleste. Prøv denne, med smak av sennep, pære og bacon.

  1. Rør salt og pepper inn i kjøttet. Del kjøttdeigen i fire og form til hamburgere på en fuktet fjel.
  2. Stek elgburgerne i margarin på god varme, ca. 2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. De skal bare så vidt være gjennomstekte.
  3. Rør sammen rømme og ravigottesaus og bland det lett inn i salaten. Skjær løk i skiver. Sprøstek bacon. Del pæren i skiver og stek den lett i baconfettet.
  4. Varm gjerne hamburgerbrødet. Legg salat og løk på bunnen. Legg burger, pæreskiver og bacon over. Ripsgelé smaker godt til.

Oppskrift fra