Elgcarpaccio

Elgcarpaccio
Litt sunnere

Ingredienser

500 g indrefilet av elg
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss margarin
3 ss hakket frisk kruspersille
200 g kantarell
1 ss smør
2 ss appelsinmarmelade
200 g bringebær
0,5 stk potte, frisk kjørvel

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Elgkjøttet fortjener sin carpaccio! Nyt denne smaksopplevelsen der skogens konge danser sammen med sopp, bær og et lite innslag av appelsin. Den passer godt som forrett, en mellomrett, eller kveldskos.

  1. Renskjær indrefileten for eventuelle sener. Brun den lett i stekepanne.
  2. Hakk urter og bland sammen med salt og pepper på en fjel. Rull fileten i blandingen, pakk inn i plastfolie og legg den i fryseren et par timer.
  3. Skjær elgfileten i 2-3 mm tykke skiver, og legg dem på tallerken.
  4. Stek kantareller i smør, bland inn appelsinmarmelade. Legg kantareller, bringebær og kjørvel over kjøttet. Dryss litt flaksalt og nykvernet pepper over til slutt.

Oppskrift fra

Tips

Server gjerne med brød.

Relaterte oppskrifter