Elgkarbonader

Elgkarbonader
Litt sunnere

Ingredienser

500 g elghakk
1 ts salt
1 ss potetmel
1 ss hvetemel
1 stk egg
0,5 ts pepper
0,3 ts revet muskatnøtt
1 ts timian
2 dl matfløte
2 ss margarin

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

  1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.
  2. Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
  3. Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjel. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
    Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjel. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
  4. Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Oppskrift fra