Eltefri pizza med reinsdyrskav, granateple og spinat

Eltefri pizza med reinsdyrskav, granateple og spinat

Ingredienser

Eltefri pizzadeig

500 g hvetemel
0,3 ts tørrgjær
1,5 ts salt
3,5 dl vann

Hvit pizzasaus

1,5 dl créme fraîche original
0,5 stk rød chili , finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss olivenolje
1,5 ts frisk timian
0,5 ts salt
0,2 ts pepper

Pizzafyll

250 g reinsdyrskav
2 stk mozzarella
1 stk rødløk
0,5 stk granateple
60 g babyspinat

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne pizzaen krever litt planlegging, men lite arbeid. Pizzadeigen lager du kvelden før pizzaen skal på bordet. Resultatet: en utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, syrlig granateple og frisk spinat. Nam!

  1. Lag pizzadeig dagen før du skal bruke den. Bland det tørre sammen i en bolle, og rør inn vann. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la deigen heve i romtemperatur i ca. 18 timer.
  2. Legg et ark med bakepapir på benken, strø på litt mel og hvelv deigen på papiret. Del deigen i 4 emner. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett alle fire sidene av deigen inn mot midten. Dryss over litt mer mel om deigen føles klissete. Snu emnene slik at de ligger med bretten ned oppå det melete bakepapiret. Legg litt plastfolie over emnene eller dekk dem med bakebollen. La dem etterheve i minst 1 time.
  3. Lag pizzasaus. Bland sammen crème fraîche, chili, hvitløk, olivenolje og timian. Smak til med salt og pepper. La gjerne sausen trekke smak 1 time før du bruker den.
  4. Sett stekeovn på 250 grader eller mer, ca. 20-30 minutter før pizzadeigen er klar til å bakes ut.
  5. Bryt mozzarellaost i biter, skjær rødløk i ringer, ta ut granateplekjerner og vask spinat.
  6. Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke deigen til en sirkel. La deigen hvile over håndbakene samtidig som du roterer deigen rundt. Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen (med litt mel) eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnen i 2 minutter.
  7. Smør pizzasaus på den forstekte pizzabunnen. Legg raskt på reinsdyrskav, mozzarella, rødløk og granateple og sett pizzaen tilbake i stekeovnen. Stek pizzaen i ca. 5 minutter, eller til den er gyllen og osten har smeltet.
  8. Topp pizzaen med frisk spinat rett før servering.

Oppskrift fra

Tips

Det beste resultatet får du ved å bruke en pizzastein. Sett da pizzasteinen inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker.

Relaterte oppskrifter