Helstekt indrefilet av elg

Helstekt indrefilet av elg

Ingredienser

800 g indrefilet av elg ca.
1 ts salt
0,5 ts pepper
4 ss frisk timian , gjerne blandet med kjørvel og persille
2 ss margarin

Potetmos

6 stk potet
2 ss smør
2 ss seterrømme
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss frisk timian hakket
0,5 stk purre

Plommekompott

8 stk plomme
1 ts balsamicoeddik
2 ss brunt sukker

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Med en hel indrefilet av elg i ovnen er det duket for et festmåltid av de sjeldne. Denne fileten er rullet i friske urter og serveres med høstens søte plommer. Det er en suveren smakskombinasjon!

  1. Gni indrefileten inn med salt og pepper. Brun den fint rundt det hele i en stekepanne. Rull den i hakkede urter og legg den over i en ildfast form.
  2. Sett i steketermometer. Stek på 125 °C til termometeret viser 60 °C. Da er fileten medium stekt. Ønsker du den lite stekt, ta den ut på 55 °C. La den hvile minst et kvarter før den skjæres opp.
  3. Rens plommer for stein og del i båter. Kok dem forsiktig opp med sukker, og smak kompotten til med balsamicoeddik.
  4. Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og tilsett smør, rømme og krydder.
  5. Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det i 1 minutt. Lag en ring av purren og legg potetmos oppi denne.
  6. Server helstekt elgfilet med plommekompott, hjemmelaget potetmos og for eksempel sukkererter.

Oppskrift fra