Hjortefilet med risotto, kastanjepuré og sopp

Hjortefilet med risotto, kastanjepuré og sopp

Ingredienser

600 g kotelettkam av hjort eller annet vilt
3 ss meierismør

Rødvinsrisotto

100 g arborioris (risottoris)
2 stk. sjalottløk
1 båt hvitløk
2 dl rødvin
3 dl hønsebuljong (utblandet)

Tilbehør

100 g norzola
1 pose stjerneløk
1 pose knaskerøtter
0,5 stk. sitron saften av
1 ss meierismør
0,5 ts salt
0,3 ts pepper
0,3 ts sukker
200 g sopp blandet
2 ss bladpersille , hakket

Saus

1,5 dl viltkraft eller god buljong
1 ss meierismør

Kastanjepuré

1 boks hermetiske kastanjer eller ferske
2 dl kremfløte
0,5 ts salt
0,3 ts pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Smakfull og spennende rett som kombinerer flere gode smaker. En flott rett å servere dine venner!

  1. Finhakket sjalottløk og hvitløk surres sammen med risen i en kjele. Spe med rødvin og kraft litt etter litt under omrøring til risotto som ikke må bli for "grøtete".
  2. Har du ferske kastanjer, bakes de i ovn ved 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Skjær et kryss i kastanjene før de stekes. Ta ut innmaten og kok de med fløte . Kjør dem i food processor med kniven til en jevn puré og smak til med salt og pepper.
  3. Til sausen bruker du godt innkokt kraft. Kok kraft på avskjær og bein som er stekt i panne. Tilsett løk og andre grønnsaker og la kraften trekke i mange timer til den blir konsentrert og full av god smak. Pisk ut 1 ss smør slik at sausen blir blank og fyldig. Smelt litt av blåmuggosten i sausen like før servering. Smak til.
  4. Små gulrøtter og løk kokes litt i lettsaltet vann og deretter surres de i 1 ss smør i en panne sammen med litt presset sitronsaft, salt, pepper og en klype sukker.
  5. Soppen stekes i litt smør og salt og pepper. Bland grønnsaker og sopp med hakket bladpersille. Legg ost i terninger på tallerken.
  6. Ved servering legges risotto, kastanjepuré, kjøtt og grønnsaker på tallerken og sausen helles rundt og over ostebitene.

Oppskrift fra