Mørbrad i pita

Mørbrad i pita
Litt sunnere

Ingredienser

Hovedrett til 2

300 g mørbrad av reinsdyr
salt
pepper
olje til steking
pitabrød

Hvitløksdressing

2 dl lettrømme
2 stk fedd hvitløk
1 ts sukker
0,5 ts salt
1 ss olivenolje
0,5 ts hvitvinseddik
1 ts sitronsaft
frisk gressløk

Salat

0,5 stk rødløk
1 stk vårløk
0,5 stk gul paprika
salat etter ønske

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Imponer gjester med denne vrien på den klassiske pita'n! Bytt ut det du vanligvis bruker med mørt reinsdyrkjøtt, hjemmelaget hvitløksdressing og en frisk salat.

  1. Forvarm stekeovnen til 150 °C.
  2. Start med hvitløksdressingen. Finhakk hvitløk og bland inn i rømmen, tilsett sukker, salt og litt nykvernet pepper. Rør inn oljen, deretter hvitvinseddik og sitronsaft. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett i kjøleskapet frem til servering.
  3. Finsnitt rødløken. Rens og snitt vårløken. Skjær paprikaen i tynne strimler og bland alt sammen med salaten.
  4. Varm pitabrødene i stekeovnen på 150 °C i 1–2 minutter. Skjær mørbraden i ca. 1,5 cm tykke strimler. Krydre med salt og pepper. Forvarm stekepannen, ha i stekeolje og stek kjøttstrimlene porsjonsvis på høy varme. De skal ha fin brunfarge, men ikke være gjennomstekt.
  5. La kjøttet hvile litt før servering.Snitt pitabrødene på tvers. Fyll de to halvdelene med salat, godt med dressing og stekt kjøtt.