Reinsdyr maki

Reinsdyr maki

Ingredienser

Risotto

50 g risottoris
1 stk sjalottløk finhakket
2 ss olivenolje

Fyll

0,5 dl hvitvin til matlaging
1,5 dl reinsdyrbuljong eller vann holdes varmt
20 g parmesan revet
20 g usaltet smør i små terninger
120 g reinsdyrfilet lettstekt, deles i 15cm*1*1
0,5 stk agurk 15cm*1*1
20 g soltørket tomat finhakket
2 dl soyasaus kokes sammen, småkoke
20 g tyttebær i 15 minutter, passereres
15 g sukker gjennom en sikt
3 g finhakket estragon
5 g finhakket persille
2 g sitronskall det gule finstrimlet
0,5 dl olivenolje

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv denne japansk inspirerte retten, som er en perfekt forrett til fire personer.

  1. Start med risottorisen. Ha olje i en panne og ha i ris og sjalotteløk, middels varme. Rør med en tresleiv, når risen og løken er blank tilsett hvitvinen.
  2. Kokes nesten inn, og deretter tilsett varm buljong eller vann i tre omganger. Kokes ca 16 minutter, risen skal være al dente uten å være hard. Ha i parmesan og smør og rør det godt inn.
    Kokes nesten inn, og deretter tilsett varm buljong eller vann i tre omganger. Kokes ca 16 minutter, risen skal være al dente uten å være hard. Ha i parmesan og smør og rør det godt inn.
  3. Legg risottoen på bakepapir og styrk den utover. Ca 15x7 cm. Det er viktig at det ikke er mer enn 2-3 mm tykt. Vær nøye på å få det jevnt.
  4. Legg i reinsdyrfiletene, agurken og den soltørkede tomaten ca 2 cm fra den ene langsiden, brett risen med papiret rundt og klem det fast og bestemt til en rund form.
    Legg i reinsdyrfiletene, agurken og den soltørkede tomaten ca 2 cm fra den ene langsiden, brett risen med papiret rundt og klem det fast og bestemt til en rund form.
  5. Legg i kjøleskapet i 15 minutter, deles med en sylskarp kniv, ca 1,5 cm og legges opp på egne fat.
    Legg i kjøleskapet i 15 minutter, deles med en sylskarp kniv, ca 1,5 cm og legges opp på egne fat.
  6. Ha soyasausen i små skåler, en til hver, og ha i en teskje urteolje i midten.