Reinsdyrconfit med syltet løk

Reinsdyrconfit med syltet løk

Ingredienser

800 g reinsdyrsbog eller reinsdyr skank
50 g havsalt
10 g sukker
8 dl olivenolje
1 stk stjerneanis
sort pepper
1 stk laubærblad
2 stk rød løk
0,5 dl rødvin eller sherry eddik
100 g sukker
2 dl vann
1 stk avocado
1 stk isbergsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv en ny vri og imponér med denne fantastiske varianten av reindsyrbog.

  1. Gni inn kjøttet med salt og sukker og la det ligge i 2-3 timer. Skyll godt av kjøttet og tørk det godt med kleder eller kjøkkenpapir. Legges i en ildfast form og dekkes med olivenolje.
  2. Bakes i ovn på 120 grader i 3 timer med stjernanis, laubærblad og pepper. Det er ferdig når man kan rive kjøttet i møre strimler.
  3. Kok opp eddik, sukker og vann. Hell varmt over rødløken og kjøl ned. Riv hele blader isbergsalat, pakk litt confitert kjøtt, rødløk og avokado i salaten og server som en slags "taco".