Reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter

Reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter

Ingredienser

500 g reinsdyrskav
2 ss smør
3 dl crème fraîche
2 dl vann
0,5 stk kjøttbuljongterning
4 stk vårløk i ringer
1 dl tyttebær, friske eller dypfryste
salt
pepper
6 stk poteter
1 ss olje
300 g rosenkål

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En god panne reinsdyrskav med mye smak og enkel tilberedning. Servert med rosenkål og ovnsbakte poteter er dette en klassiker hele familien vil like.

  1. Forvarm stekeovn til 200 grader.
  2. Vask potet godt og del i båter. Legg dem i en ildfast form, ha over olje og krydre med salt og pepper. Stek midt i stekeovn i ca. 30 minutter.
  3. Stek halvtint reinsdyrskav i en varm panne med smør til kjøttet har fått farge. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning, rør om og kok i ca. 10 minutter. Ha i vårløk og tyttebær. Smak til med pepper.
  4. Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter. Server reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter.

Oppskrift fra