Reinsdyrtartar

Reinsdyrtartar

Ingredienser

400 g ytrefilet av reinsdyr
2 stk sjalottløk
1 ss friske urter , finhakket, som timian, bladpersille eller basilikum
1 ts salt
0,5 ts pepper

Syltet sopp

100 g sopp østerssopp eller kantarell
1,5 dl vann
1 dl sukker
0,5 dl eplecidereddik
0,5 ts salt
2 stilker frisk timian

Solbærsaus

100 g solbær
0,5 dl vann
50 g sukker
40 g sellerirot
40 g syltede rødbeter
40 g baby leaf salat , blandet

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Ytrefilet av rein er et utrolig mørt og smakfullt stykke kjøtt. Her har vi lagd en deilig tartar av ytrefileten, som serveres med syltet sopp, rødbet, selleri, grønne blader og solbærsaus. En perfekt liten forrett!

  1. Skjær sopp i mindre biter. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i soppen når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet sopp på glass med lokk.
  2. Kok opp solbær, vann og sukker, og la det koke noen minutter til sukkeret er løst opp og sausen har begynt å tykne. Sil sausen. Er sausen fortsatt tynn, kan den reduseres litt etter den er silt. Avkjøl.
  3. Kutt sellerirot i terninger, og forvell dem raskt i lettsaltet vann. Avkjøl. Kutt også syltet rødbet i terninger.
  4. Finhakk reinsdyrfilet med en skarp kniv. Bland inn finhakket sjalottløk og urter, smak til med salt og pepper. Bruk to spiseskjeer og form fire like store boller av reinsdyrtartaren.
  5. Anrett reinsdyrtartar med syltet sopp og rødbet, sellerirot, små blader av blandet salat og solbærsaus.

Oppskrift fra