Viltgryte med reinsdyr

Viltgryte med reinsdyr

Ingredienser

800 gr reinsdyrskav
100 gr erter
2 stk gulrot
200 gr sjampinjonger
2 stk sjalottløk
5 dl kraft
1 dl rømme
10 stk einebær
2 ss timian
3 dl brunost, revet
2,5 dl tyttebær
0,5 stk sitron. saften av

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Enkel og rask viltgryte med reinskav gir smak av høst. Viltmiddag med reinsdyr, grønnsaker, einebær, i deilig saus av kraft, brunost og rømme. Hjemmelaget potetstappe er perfekt som tilbehør til viltgryte.

  1. Begynn med å grovkutt gulrøttene og soppen, deretter finkutt løken.
    Begynn med å grovkutt gulrøttene og soppen, deretter finkutt løken.
  2. Brun reinsdyrskaven i en panne sammen med soppen og løken i rikelig med smør. Stek kjøttet i omganger så det får skikkelig stekeskorpe. Her ligger mye av smaken.
    Brun reinsdyrskaven i en panne sammen med soppen og løken i rikelig med smør. Stek kjøttet i omganger så det får skikkelig stekeskorpe. Her ligger mye av smaken.
  3. Ha kjøtt, sopp, løk og gulrot i en gryte sammen med knuste einebær og timian. Hell over kraften og la det hele koke i ca. 20 minutter.
  4. Tilsett erter, tyttebær og rømme og la det småputre i ca. 5 minutter.
    Tilsett erter, tyttebær og rømme og la det småputre i ca. 5 minutter.
  5. Tilsett brunosten og gi det hele et oppkok. Smak til med salt og pepper og sitron.
  6. Server med kokte poteter eller potetstappe. Reinsdyrkjøttet kan byttes ut med kjøtt av elg eller hjort.

Oppskrift fra