Viltkarbonader med sopp, kål og selleripuré

Viltkarbonader med sopp, kål og selleripuré

Ingredienser

Viltkarbonader med sopp, kål og selleripuré

8 stk reinsdyr- eller elgkarbonader
600 g sellerirot
2 dl fløte
1 stk nykål eller spisskål
2 stk sjalottløk
200 g sopp
salt
smør
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Tradisjonsrik høstmiddag med sesongens råvarer!

  1. Tradisjonsrik høstmiddag med sesongens råvarer! For ekstra kos vend inn litt stekt bacon i grønnsakene. Server gjerne med tyttebær og viltsaus.
    Tradisjonsrik høstmiddag med sesongens råvarer! For ekstra kos vend inn litt stekt bacon i grønnsakene. Server gjerne med tyttebær og viltsaus.
  2. Skrell og del sellerirot, kok møre i vann, og hell av.
    Skrell og del sellerirot, kok møre i vann, og hell av.
  3. Ha i fløte og 4 ss smør.
    Ha i fløte og 4 ss smør.
  4. Kjør til puré med stavmikser. Krydre med salt og pepper.
    Kjør til puré med stavmikser. Krydre med salt og pepper.
  5. Finhakk sjalottløk, skjær sopp i skiver og kål i fine strimler. Stek løk og sopp gyllent i smør, tilsett kål og fres til den er mør. Krydre med salt og pepper.
    Finhakk sjalottløk, skjær sopp i skiver og kål i fine strimler. Stek løk og sopp gyllent i smør, tilsett kål og fres til den er mør. Krydre med salt og pepper.
  6. Varm karbonadene i ovnen ved 180 °C i ca. 10 min, eller stek dem i smør i en stekepanne, ca. 2 min på hver side. Server med kål og selleripuré.
    Varm karbonadene i ovnen ved 180 °C i ca. 10 min, eller stek dem i smør i en stekepanne, ca. 2 min på hver side. Server med kål og selleripuré.
  7. Godt og enkelt!
    Godt og enkelt!