Ytreeides Pizza Bianca med reinsdyr, timian, kantarell og asparges

Ytreeides Pizza Bianca med reinsdyr, timian, kantarell og asparges

Ingredienser

Pizzadeig

8 dl tipo 00 pizzamel
1 pk tørrgjær
3 dl vann
2 ss olivenolje
1 klype salt

Hvit saus

3 dl créme fraîche
1 ss hvitvin
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
2 ss frisk oregano
salt
pepper

Topping

reinsdyr , ev rådyr eller hjort
kantareller
aspargestopper
sjalottløk
frisk timian
trøffelolje
cheddar
Gamle Ole ost
mozzarella

Vanskelighetsgrad

Middels

Pizza laget av Anders og Erlend i episode 1 av Norges Grillmester 2015. Retten vant delkonkurranse 2.

  1. Bland sammen alle ingrediensene til pizzadeigen. Vannet skal holde rundt 37 grader. Elt til en smidig deig og la det heve på en varmt sted i cirka 1 time.
  2. Bland ingrediensene til hvit saus, IKKE bruk stavmikser, da vil sausen bli for flytende og gjøre pizzaen vanskelig å jobbe med. La den stå mens du jobber videre med deigen.
  3. Kjevl ut deigen til tynn pizzabunn. Det er viktig å bruke mye mel.
  4. Fordel de gode ostene godt utover, og ikke bruk for mye. Riv kantarell, ikke skjær. Legg over sammen med med skivet sjalottløk og aspargestopper.
  5. Stekes på pizzasten på maks varme i ca 8-9 minutter. Legg på kjøtt i pene strimler 2 minutter før den er ferdig.
  6. Ha over litt trøffelolje og pynt med timian.