Ytrefilet av Finnmark rein

Ytrefilet av Finnmark rein

Ingredienser

800 g ytrefilet av Finnmark rein
2 dl polenta
3 dl melk
3 dl vann
1 ts salt
40 g fiken tørket
40 g aprikos
1 stk pakke fersk rosenkål
3 ss smør
2 ss revet parmesan
3 dl fløte
150 g fersk stein sopp evt. 1 pk tørket steinsopp.
1 stk sjalottløk
salt
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Med ytrefilet av reinsdyr på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk.Reinsdyrkjøtt fra Finnmark Rein har masse smak, og det er garantert mørt!

  1. Kok opp melk og vann med salt, tilsett polenta og tørket frukt i terninger og småkok i ca. 15 min under konstant omrøring. Vend inn litt smør og parmesan til slutt.
  2. Serveres straks! Polenta kan også lages i forveien, avkjøles og deles i pene stykker som stekes/varmes opp før servering.
  3. Skjær ut stilken av rosenkålene, knekk av pene single blader. Smørdampes rett før servering.
  4. Stykk temperert ytrefilet av Finnmark Rein i pene biffer, brun av i varm stekepanne med smør og etterstek til ønsket kjernetemperatur. Ca. 2 min på hver side for medium stekt. Legg filetene til å hvile på et lunt sted.
  5. Stek steinsoppen i samme panne (kuttet i terninger evt. følg fremgangsmåte på pakken om du bruker tørket) sammen med en finkuttet sjalottløk og hell over fløten når soppen har fått fin stekeskorpe. Kok inn og smak til med salt og pepper.

Tips

Steinsopp kan erstattes med portobello- eller aromasopp.

Relaterte oppskrifter