Wok med reinsdyrskav

Wok med reinsdyrskav
Litt sunnere

Ingredienser

Reinskavwok

600 g reinskav
2 stk vårløk
1 stk rødløk
1 håndfull bønnespirer
1 stk tykk skive kålrot
2 stk store gulrøtter
0,5 stk lime
2 stk hvitløksfedd
4 cm frisk ingefær
1 neve frisk bladpersille
0,5 dl østerssaus
0,8 dl saltredusert soyasaus
nøytral olje til steking
0,5 stk chili

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En rask og mager oppskrift på wok med reinsdyr som er en perfekt hverdagsmiddag på mørke ettermiddager.

  1. Rask og mager hverdagsmiddag.
    Rask og mager hverdagsmiddag.
  2. Skjær grønnsakene i strimler, finhakk chili, hvitløk, ingefær og persille.
    Skjær grønnsakene i strimler, finhakk chili, hvitløk, ingefær og persille.
  3. Brun kjøttet i olje på høy varme i wok eller stekepanne. Tilsett chili, hvitløk, østerssaus, soyasaus  og ingefær, fres i ½ min. og sett kjøttet til side.
    Brun kjøttet i olje på høy varme i wok eller stekepanne. Tilsett chili, hvitløk, østerssaus, soyasaus  og ingefær, fres i ½ min. og sett kjøttet til side.
  4. Stek grønnsakene i olje på høy varme i woken, litt av gangen. Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i pannen, vend inn saus og varm opp. Tilsett limesaft, dryss over persille og server.
    Stek grønnsakene i olje på høy varme i woken, litt av gangen. Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i pannen, vend inn saus og varm opp. Tilsett limesaft, dryss over persille og server.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100 g: energi kcal 107, protein 10 g, karbohydrat 10 g, fett 3 g, derav mettet fett; 0,6 g, salt 0,7 g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.