Rådyr Vilt

Rådyr

Rådyr (Capreolus capreolus) er det minste av hjortedyrene som lever i Skandinavia. Kjøttet er svært mørt om det blir behandlet riktig. Rådyrkjøtt smaker normalt litt søtlig og er gjerne svakt preget av skog/vilt. Kjøttet er magert og fibrene fine, noe som lett medfører uttørring om det stekes på for høy varme.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Rådyr

Beskrivelse

Rådyr (Capreolus capreolus) er det minste av hjortedyrene som lever i Skandinavia. Kjøttet er svært mørt om det blir behandlet riktig. Rådyrkjøtt smaker normalt litt søtlig og er gjerne svakt preget av skog/vilt. Kjøttet er magert og fibrene fine, noe som lett medfører uttørring om det stekes på for høy varme. Rådyrkjøtt er en svært anvendelig råvare, men ikke alltid like lett å få tak i som ferskvare. Låret er ypperlig egnet som stek eller til speking, mens småkjøtt ofte brukes i ulike gryteretter

Andre råvarer av Vilt

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.