Reinsdyr Vilt

Reinsdyr

Meny gjør reinsdyrjakta enkel! Reinsdyrkjøtt er svært smakfullt, næringsrikt og magert, og det lille som finnes av fett er i tillegg sunt. Hos Meny finner du reinsdyrkjøtt hele året, men det smaker selvfølgelig aller best når det er sesong på høsten. Vi er også eneste dagligvarekjede i verden som tilbyr ferskt reinsdyrkjøtt fra Finnmark.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Reinsdyr

Beskrivelse

Meny gjør reinsdyrjakta enkel! Reinsdyrkjøtt er svært smakfullt, næringsrikt og magert, og det lille som finnes av fett er i tillegg sunt. Hos Meny finner du reinsdyrkjøtt hele året, men det smaker selvfølgelig aller best når det er sesong. Server reinsdyr indrefilet med ovnsbakte grønnsaker, en god rotpuré og poteter med timian, så er du garantert suksess.

Bakgrunn

Gjennom mange generasjoner har reindriverne i Finnmark bygget opp sin kompetanse og kunnskap. Denne kompetansen sammen med ektefølt kjærlighet til tradisjonene, gir noe av det beste viltkjøttet vi har i Norge.

Reinen beiter fritt i Finnmarks ville natur, og blir fulgt av reineierne gjennom de opptil 600 kilometer lange urgamle flytteveiene mellom de ulike årstidsbeitene.

Om vinteren finner reinen hovedsakelig mat under snøen på vidda, og om sommeren trekker de ut til kyststrøk for å finne næringsrike planter og viktige mineraler. Alt det reinen spiser av naturlige vekster, setter et særegent og fantastisk smak på kjøttet.

Midtveis ved vår og høst, samles reinen i inngjerdinger hvor merking og utvelgelse av dyr foregår.

Her velges kjøttet som du finner i butikken. Både navn på reineier og nøyaktig beiteområde merkes på produktet, sånn at du vet nøyaktig hvem som har fulgt dyret gjennom 4 årstider, og i hvilke områder dyret har beitet.

Andre råvarer av Vilt

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.