Normanna Blåmuggost

Normanna

Normanna er en aromatisk og kraftig blåmuggost som er skivbar som kald, og smørbar når den er temperert.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Blåmuggost

Litt om Normanna

Beskrivelse

Normanna er en norsk blåmuggost spesielt utviklet med den franske osten Roquefort som forbilde. Normanna er en fast blåmuggost. Smaken er aromatisk og kraftig. Normanna er skivbar med høvel når den er kald og smørbar når den er temperert. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk, salt, løpe og surhetsregulerende middel (E 509).  

Energi 1393 kJ (336 kcal), protein 21 g, karbohydrat 0 g, fett 28 g. 

Anvendelse/bruksområde

Egner seg meget godt til salat, snacks og i osteanretninger. Den egner seg også godt revet som krydder i salatdressinger, til supper, sauser og ostekremer. Normanna kan ternes og marineres i olje og krydder. 

Oppbevaring

Normanna oppbevares kjølig.

Forberedelser

Smaken heves om den ligger ute en times tid før servering.

Tilberedning

Godt tilbehør er tørket og frisk frukt, nøtter, Akasiehonning, fikenmarmelade, portvinsgele og godt brød. 

Søte viner er å foretrekke til salte og smaksrike ostene. Portvin, Madeira, Sauternes, Tokaij eller edelsøte viner fra Tyskland eller Østerrike passer utmerket. En godt lagret søt Sherry passer også fint.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.