Norzola Blåmuggost

Norzola

Norzola er en norsk ost med en aromatisk og fyldig smak. Inspirert av den italienske Gorgonzola.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Norzola

Beskrivelse

Norzola er en norsk blåmuggost spesielt utviklet med den italienske osten Gorgonzola som forbilde. Norzola er en myk blåmuggost med en smidig, nesten smøreaktig konsistens. Smaken er aromatisk og fyldig. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk og fløte, salt, løpe og surhetsregulerende middel (E 509). 

Energi 1584 kJ (383 kcal), protein 17 g, karbohydrat 0 g, fett 35 g.

Anvendelse/bruksområde

Egner seg meget godt i varmretter som pasta og pizza, samt i sauser. Osten er også ypperlig i salat, i dressinger, dipper og ostekremer. Osten er også en selvskreven favoritt på alle ostebord.

Oppbevaring

Norzola oppbevares kjølig 

Forberedelser

Smaken heves om den ligger ute en times tid før servering.

Tilberedning

Godt tilbehør er tørket og frisk frukt, nøtter, fikenmarmelade, portvinsgele, Crema di Balsamico, Akasiehonning, godt brød.

Søte viner er å foretrekke til denne salte og smaksrike osten. Portvin, Madeira, Sauternes, Tokaij eller edelsøte viner fra Tyskland eller Østerrike passer utmerket. En god lagret, søt Sherry passer også fint.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.