Selbu Blå kraftig Blåmuggost

Selbu Blå kraftig

En norsk blåmuggost fra Selbu i Midt Norge. Den unike modningsprosessen gir den en ekstra skarp og fyldig smak.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Blåmuggost

Litt om Selbu Blå kraftig

Beskrivelse

Selbu Blå kraftig er en norsk blåmuggost fra Selbu i Midt Norge. Den er av ypperste kvalitet og er utviklet spesielt for norske ganer. Selbu Blå Kraftig har en unik modningsprosess for å få en ekstra fyldig og skarp smak. Den har en myk kremaktig konsistens. 

Bakgrunn

Blåmuggoster har muggdannelsen både inne i og utenpå osten. Denne muggkulturen er avhengig av luft for å utvikle seg. Dette oppnås ved at man før den første lagringen stikker osten med nåler slik at det skapes luftrom i osten. Osten vil da begynne å modne innenfra og utover. Blåmuggen kan da bevege seg fra innsiden av osten langs stikkkanalene til utsiden og omslutte osten

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk og fløte, salt og løpe. 

Fett 40, Energi (KiloJoule) 1735, Energi (KCAL) 420, Karbohydrater 0, Protein 15.

Anvendelse/bruksområde

Selbu Blå kraftig egner seg spesielt godt på fersk brød og setter en ekstra spiss på ostefatet, i salater, sauser og på pizza. 

Oppbevaring

Selbu Blå oppbevares kjølig.

Forberedelser

Smaken heves om den ligger ute en times tid før servering.

Tilberedning

Godt tilbehør er tørket og frisk frukt, nøtter, fikenmarmelade. 

Til Selbu Blå er en vin med restsødme bra. En tysk Riesling av Spätlese eller Auslese kvalitet anbefales. En godt lagret, søt Sherry passer også fint.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.