Selbu Blå Blåmuggost

Selbu Blå

En smaksrik og balansert, norsk blåmuggost fra Selbu i Midt Norge.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Blåmuggost

Litt om Selbu Blå

Beskrivelse

Selbu Blå er en norsk blåmuggost fra Selbu i Midt Norge. Den av ypperste kvalitet og er utviklet spesielt for norske ganer. Selbu Blå er smaksrik og har en aromatisk, men likevel rund og balansert smak. Den er myk og kremaktig i konsistensen. 

Bakgrunn

Blåmuggoster har muggdannelsen både inne i og utenpå osten. Denne muggkulturen er avhengig av luft for å utvikle seg. Dette oppnås ved at man før den første lagringen stikker osten med nåler slik at det skapes luftrom i osten. Osten vil da begynne å modne innenfra og utover. Blåmuggen kan da bevege seg fra innsiden av osten langs stikkkanalene til utsiden og omslutte osten. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk og fløte, salt og løpe. 

Energi 1735 kJ (420 kcal), protein 15 g, karbohydrat 0 g, fett 40 g.

Anvendelse/bruksområde

Osten egner seg på et ostefat, til matlaging, i salat, i dressinger og til pasta. Den smaker også godt på brødskiva. 

Oppbevaring

Selbu Blå oppbevares kjølig.

Forberedelser

Smaken heves om den ligger ute en times tid før servering.

Tilberedning

Godt tilbehør er tørket og frisk frukt, nøtter, fikenmarmelade, portvinsgele, Crema di Balsamico, akasiehonning, godt brød.

Til Selbu Blå er en vin med restsødme bra. En tysk Riesling av Spätlese eller Auslese kvalitet anbefales. En godt lagret, søt Sherry passer også fint.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.