Comte Fastost

Comte

Comte er en fast ost som er produsert av upasteurisert kumelk av kuer av rasen Montbeliarde eller Pie Rouge. Denne osten stammer opprinnelig fra fjellområdene Jura i Øst-Frankrike. Det går med 530 liter melk for å lage en Comte-ost som veier 45 kg. Modningsperioden varer i minimum 3 måneder og noen ganger helt opp til 1 år. Den fikk sin AOP-godkjenning i 1976. Denne osten er modnet i ca 4 måneder.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Fastost

Litt om Comte

Beskrivelse

Comte er en fast ost med karakteristisk smak. Ostemassen har en elfenbenfarge til svak gul – avhengig av kuenes for. Ostemassen har en hullsetting på størrelse som kirsebær. Den er smidig, finkornet og har en fin nøttesmak. Lukter kraftig. Den blir sterkere i smaken ved lengre lagring.

Næringsinnhold

Energi (KCal)

410 KCal

Energi (KJ)

1700 KJ

Fett

34 g

Mettet fett

22 g

Karbohydrater

0 g

Sukkerarter

0 g

Kostfiber

0 g

Proteiner

26 g

Salt

0,8 g

Anvendelse/bruksområde

Comte kan benyttes ved enhver anledning. Den er ypperlig til ostebordet, og kan også brukes som snacks til aperitiff eller som hovedingrediens i salaten, som avslutning på et måltid, eller revet til gratinering for ovnsretter. Den blir også benyttet som en av ingrediensene til osteretten fondue. Det er en god påleggsost, spesielt til varme ostesmørbrød.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.