Edamer Vellagret Fastost

Edamer Vellagret

Edamer Vellagret er en norskprodusert halvfast, modnet ost som opprinnelig stammer fra byen Edam i Holland. Osten er spesielt populær til jul.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Fastost

Litt om Edamer Vellagret

Beskrivelse

Edamer Vellagret er en norskprodusert halvfast, modnet ost som opprinnelig stammer fra byen Edam i Holland. Osten er smidig, kan skjæres med høvel eller kniv. Den har en ekstra fyldig, ren, syrlig og aromatisk smak. Osten er svært lagringsdyktig, forutsatt ubrutt emballasje. Edamer vellagret er lagret i minimum 12 måneder. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk, salt, løpe og konserveringsmiddel (E 251). 

Energi 1458 kJ (351 kcal), protein 27 g, karbohydrat 0 g, fett 27 g.

Anvendelse/bruksområde

Edamer er juleosten fremfor noen. Egner seg meget godt til pålegg, salat og i varme osteretter. Vellagret Edamer kan marineres.

Oppbevaring

Vellagret Edamer oppbevares kjølig, men smaken heves om den ligger ute en times tid før servering. Dekk gjerne til med folie, slik at osten holder seg myk og fin

Forberedelser

La osten romtempereres før servering, det hever smaken. 

Tilberedning

Godt tilbehør er sharonfruktkompott, honning, kvede- og honningpuré, aprikospuré, søte frukter og bær. 

Rieslinger og Sauvignon Blanc er hvitviner som passer bra. Valpolicella, Barbera og Beaujolais bør prøves av de røde.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.