Ibérico Fastost

Ibérico

Ibérico kommer fra La Mancha området i Sentral-Spania, og er en av de mest populære ostene etter Manchego. Dette er en fastost som er laget av pasteurisert får-, geit- og kumelk, den blir ofte tatt for å være Manchego ettersom den ligner i utseende og konsistens. Ibéricoostene lagres fra 1 til 6 måneder.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Fastost

Litt om Ibérico

Beskrivelse

Ibérico er en mildere og mindre salt ost enn Manchego, og bærer preg av at den er laget på tre sorter melk. Den er relativt fast og noe kraftigere på smak enn Iberico 3 mnd.

Næringsinnhold

Energi (KCal)

400,7 KCal

Energi (KJ)

1703 KJ

Fett

33,9 g

Mettet fett

22,4 g

Karbohydrater

1,29 g

Sukkerarter

0,88 g

Kostfiber

0 g

Proteiner

24,3 g

Salt

1,96 g

 

Ingredienser:
Pasteurisert ku- (<50%), geit- (>15%) og fåremelk (>15%), salt, mikrobiell løpe, syrekultur, lysozym (fra egg), surhetsregulerende middel: kalsiumklorid E509. På skorpe: konserveringsmiddel: natamycin E235, fargestoff: karamell (ammoniakk-sulfitt prosess) E150d.

Anvendelse/bruksområde

Dette er en mild og anvendelig ost. Den egner seg utmerket til riving og til dryss over sauser, supper, nudel- og pastaretter. Den fungere også fint som gratinering til de fleste ovnsretter, til dessert eller forrett, i salater eller som cocktailsnacks hvor man skjærer osten opp i biter.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.