Jarlsberg Vellagret m/skorpe Fastost

Jarlsberg Vellagret m/skorpe

Jarlsberg ble utviklet i Norge fra slutten av 50-tallet, med den sveitsiske Emmentaler som forbilde. Den karakteristiske smaken har gjort osten kjent over store deler av verden og er i dag blant de mest kjente norske merkevarene.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Fastost

Litt om Jarlsberg Vellagret m/skorpe

Beskrivelse

Jarlsberg har en fyldig, litt søtlig og nøtteaktig smak. Vellagret Jarlsberg er lagret i minimum ni måneder. Ny variant Jarlsberg XO lagret i 15 måneder. 

Bakgrunn

Jarlsberg ble utviklet i Norge fra slutten av 50-tallet, med den sveitsiske Emmentaler som forbilde. Den karakteristiske smaken har gjort osten kjent over store deler av verden og er i dag blant de mest kjente norske merkevarene. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk, salt og løpe. Ytterflaten er behandlet med konserveringsmiddel (E 202). 

Energi 1528 kj (368 kcal), protein 28,5 g, karbohydrat 0,0 g, fett 28,2 g.

Anvendelse/bruksområde

Som smakshever i varme og kalde retter. Som pålegg, i salater, pizza, rullade, supper, pai, ostepinner og tortilla.

Oppbevaring

Jarlsberg Vellagret oppbevares kjølig. Dekk gjerne til med folie, slik at osten holder seg myk og fin.

Forberedelser

Smaken heves om den ligger ute en times tid før servering

Tilberedning

Godt tilbehør er kiwi, sharonfrukt, mango, aprikospuré, nøtter og godt brød.

Et naturlig vinvalg er tørre, lette, fruktige og aromatiske hvite viner. Et bra valg er tyske Rieslinger og lettere utgaver av Sauvignon Blanc-druen. Av de røde vinene bør man velge en lett, bløt og fruktig vin som Valpolicella, Barbera eller en bærpreget Beaujolais. Til harde oster med mild smak passer det fint med mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbier. 

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.