Jarlsberg m/skorpe Fastost

Jarlsberg m/skorpe

Jarlsberg ble utviklet på slutten av 50 tallet og den karakteristiske smaken har blitt populær over store deler av verden. En kjent norsk merkevare.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Jarlsberg m/skorpe

Beskrivelse

Den har en fyldig, litt søtlig og nøtteaktig smak. Jarlsberg er lagret i tre måneder og kjennetegnes av sine store, runde hull. 

Bakgrunn

Jarlsberg ble utviklet i Norge fra slutten av 50-tallet, med den sveitsiske Emmentaler som forbilde. Den karakteristiske smaken har gjort osten kjent over store deler av verden og er i dag blant de mest kjente norske merkevarene. Den har en fyldig, litt søtlig og nøtteaktig smak. Jarlsberg er lagret i tre måneder og kjennetegnes av sine store, runde hull. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk, salt og løpe. 

Energi 1512 kJ (364 kcal), protein 28 g, karbohydrat 0 g, fett 28 g. 

Anvendelse/bruksområde

Som smakshever i varme og kalde retter. Som pålegg, i salater, pizza, rullade, supper, pai, ostepinner og tortilla.

Oppbevaring

Jarlsberg oppbevares kjølig, men smaken heves om den ligger ute en times tid før servering. Dekk gjerne til med folie, slik at osten holder seg myk og fin.

Forberedelser

Smaken heves om osten ligger ute en times tid før servering

Tilberedning

Godt tilbehør er kiwi, sharonfrukt, mango, aprikospuré, nøtter, søte frukter eller bær. 

Et naturlig vinvalg er tørre, lette, fruktige og aromatiske hvite viner. Et bra valg er tyske Rieslinger og lettere viner av Sauvignon Blanc-druen. Av de røde vinene bør man velge en lett, bløt og fruktig vin som Valpolicella, Barbera eller en bærpreget Beaujolais. Til harde oster med mild smak passer det fint med mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbier.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.