Manchego Fastost

Manchego

Manchego er kanskje Spanias mest kjente fastost. Den er produsert i Castilla-La-Mancha området, av melken fra den nøysomme og tilpasningsdyktige Manchega-sauen. Melken er pasteurisert.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Manchego

Beskrivelse

Manchego er smaksrik og har en aroma av fåremelk. Den er noe salt med en lang og mild ettersmak av nøtter. Skorpen på osten er blank, vokset og preget av fletting. Manchego blir mer kornet (ostekrystaller) og saltere, jo lengre den lagres. Osten har svært lang holdbarhet når den oppbevares riktig.

Næringsinnhold

Energi (KCal)

428,4 KCal

Energi (KJ)

1790 KJ

Fett

36,1 g

Mettet fett

24,7 g

Karbohydrater

0,73 g

Sukkerarter

0,54 g

Kostfiber

0 g

Proteiner

25,1 g

Salt

1,78 g

 

Ingredienser:

Pasteurisert fåremelk, salt, mikrobiell løpe, syrekultur, enzym: lysozym E1105 (egg), surhetsregulerende middel: kalsiumklorid E509. På skorpe: konserveringsmiddel: natamycin E235, fargestoff: titandioksid E171.

Anvendelse/bruksområde

Manchego egner seg utmerket til riving og til dryss over sauser, supper, nudel- og pastaretter, samt gratinering. Den kan også brukes som dessert, forrett, i salater, eller som snacks hvor man skjærer osten opp i biter.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.