Norvegia Vellagret Fastost

Norvegia Vellagret

Norvegia er en velkjent og populær, halvfast hvitost. Denne varianten er lagret i minimum 9 måneder og har en fyldigere smak en den tradisjonelle varianten. Like god kald på brødskiva, som smeltet på for eksempel pizza.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Norvegia Vellagret

Beskrivelse

Vellagret Norvegia er en halvfast hvitost laget av pasteurisert kumelk, og har en hullsetting med få og relativt små hull. Vellagret Norvegia er lagret i minimum ni måneder og har en fyldigere smak enn vanlig Norvegia, uten at den blir skarp. Osten har et sort belegg.

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert melk, salt og løpe. Ytterflaten er behandlet med konserveringsmiddel (E 202). 

Energi 1495 kJ (360 kcal), protein 27 g, karbohydrat 0 g, fett 28 g, kalsium 830 mg (104 %'), fosfor 600 mg (75 %'), sink 4,1 mg (27 %'), vitamin A 310 μg (39 %'), riboflavin 0,3 mg (19 %').; ' av referanseverdien

Anvendelse/bruksområde

Vellagret Norvegia egner seg bra som pålegg, i salater, pizza, supper, pai, ostepinner og tortilla.

Oppbevaring

Vellagret Norvegia oppbevares kjølig, men smaken heves om den ligger ute en times tid før servering. Dekk gjerne til med folie, slik at osten holder seg myk og fin.

Forberedelser

La osten tempereres før servering, det hever smaken.

Tilberedning

Server gjerne som en del av et ostefat. Følgende tilbehør passer godt sammen med osten: nøtter og fruktkompott, godt brød, friske urter, aprikospuré, druegele. 

Skal du servere vin til så anbefales tørre, lette, fruktige og aromatiske hvite viner. Tyske Rieslinger, Chardonnay eller lettere utgaver av Sauvignon Blanc er gode valg.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.