Parmesan Fastost

Parmesan

Parmigiano-Regiano er produsert i Nord-Italia av upasteurisert kumelk. Dette er den mest berømte av alle parmesantyper. Osten er opprinnelsesbeskyttet og bedriftens innbrente kvalitetsstempel for regionen garanterer den høye kvaliteten. Parmigiano-Reggiano modnes i minst 22 mnd. i 15–20°C. I løpet av denne perioden blir den stadig snudd, saltet og vasket med saltvann. Det er alt dette manuelle arbeidet som gjør at osten blir relativt dyr.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Parmesan

Beskrivelse

Parmigiano-Reggiano er i utgangspunktet sylindrisk. Forbrukerbiten selges i 250 grams pakning. Aromaen er krydret uten å være skarp, konsistensen er finkornet med få og små hull.

Anvendelse/bruksområde

Parmigiano-Regiano er utmerket til riving og dryss over pastaretter, supper, sauser, nudel- og risretter. Den er også fin til gratinering. Denne type ost er unnværlig i det italienske kjøkken der den nærmest er å regne som et krydder. Den finkornete konsistensen gjør den velegnet til panering av både kylling- og svinekjøtt. Den kan også brukes i salater der man skjærer opp osten i biter.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.