Sovrano Fastost

Sovrano

Sovrano er en parmesanlignende fastost som er laget på både pasteurisert ku- og bøffelmelk. Den er produsert sydøst for Milano, i provinsen Cremona som ligger i Lombardiaregionen. Osten er lagret i ca. 18 måneder og i løpet av lagringstiden blir den stadig snudd, saltet og vasket med saltvann.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Fastost

Litt om Sovrano

Beskrivelse

Sovrano er i utgangspunktet sylindrisk og veier fra 18 til 38 kg. Aromaen er behagelig krydret, aldri skarp og konsistensen er finkornet og med få og små hull. Sammenlignet med andre tilsvarende oster kan man si at Sovrano er litt kraftigere i smaken enn Grana Padano og Parmigiano Reggiano. I tillegg vekker den ekstra oppsikt med den flotte hvite skorpen sin.

Næringsinnhold

Energi (KCal)

382 KCal

Energi (KJ)

1590 KJ

Fett

28 g

Mettet fett

20,7 g

Karbohydrater

2,6 g

Sukkerarter

2 g

Kostfiber

0 g

Proteiner

30 g

Salt

1,7 g

 

Ingredienser: 

Pasteurisert kumelk, pasteurisert bøffelmelk, salt, animalsk løpe, syrekultur, enzym: lysozym E1105 (egg).

Anvendelse/bruksområde

Siden denne osten har mange likheter med parmesan vil den også ha de samme bruksområdene. Den er utmerket til riving og dryss over pastaretter, supper, sauser, nudel- og risretter, samt gratinering. Denne type ost nærmest er å regne som et krydder og den finkornete konsistensen gjør den velegnet til panering av både kylling- og svinekjøtt. Den kan også brukes i salater der man skjærer opp osten i biter.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.