Le Grand Rustique Hvitmuggost

Le Grand Rustique

Camembert Le Rustique er en førsteklasses camembert, laget på et meieri i hjertet av Normandie.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Le Grand Rustique

Beskrivelse

Camembert Le Rustique er en førsteklasses camembert, laget på et meieri i hjertet av Normandie. Når den er moden, har osten en uttalt aroma og en rik, fløteaktig smak med en distinkt ettersmak. Hvitmuggoster deles ofte inn i Camembert og Brie. Forskjellen er i all hovedsak fettinnhold samt at Camembert ikke kan være større enn 250 g. 1 kg varianten av denne osten heter derfor Le Grand Rustique. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk, salt og løpe. 

Energi 1161 kJ (277 kcal), protein 21 g, karbohydrat 0 g, fett 22 g.

Anvendelse/bruksområde

Egner seg til ostefat, snacks og dessert. Smaker godt med bær, frukt eller syltetøy.

Oppbevaring

Oppbevares kjølig. 

Forberedelser

Smaken heves om den ligger ute en times tid før servering.

Tilberedning

Godt tilbehør er søte frukter og bær, tørket frukt, usaltede nøtter, eplemos, aprikossyltetøy, akasiehonning, kremet balsamico, godt brød.

Til Brie og Camembert anbefales gjerne røde viner. Prøv en god Chianti, eller en Valpolicella, eller viner basert på druen Cabernet Sauvignon. En hvitvin med mye karakter kan også anbefales. Riesling, en fruktig Chardonnay, Côte de Jura eller Arbois er bra alternativer. Til smaksrike, myke oster kan det serveres sterkt, maltpreget øl. Mørke og søte ølsorter fra Danmark eller kraftige ale fra Skottland og England egner seg godt.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.