Økologisk Brie Dovre Hvitmuggost

Økologisk Brie Dovre

En særegen Brie som modnes fra ytterkanten og inn. Den har en frisk, pikant og syrlig smak med lang og spennende ettersmak.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Økologisk Brie Dovre

Beskrivelse

Dovreost Brie økologisk ble utviklet med ønske om å lage en særegen Brie med litt mer smak enn den tradisjonelle norske varianten. Denne hvitmugg-osten er en ustabilisert Brie. Dette betyr at osten modnes fra ytterkant og inn. Når kjernen er jevn er osten moden. I moden tilstand har den en kremaktig konsistens. Osten har en fløyelsmyk, hvitaktig skorpe. Den har en frisk, pikant og syrlig smak med lang og spennende ettersmak. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert økologisk kumelk og fløte, salt, løpe og surhetsregulerende middel (E 509).

150 g: Energi 1700 kJ (406 kcal), protein 19 g, karbohydrat 0 g, fett 33 g. 2 kg: Energi 1544 kJ (369 kcal), protein 19 g, karbohydrat 0 g, fett 33 g. 

Anvendelse/bruksområde

Økologisk Brie fra Dovre smaker godt på brød, som snacks, i osteanretninger eller fritert, gjerne servert med syltetøy eller bær. De fleste hvitmuggoster smaker best når de serveres romtemperert. 

Oppbevaring

Oppbevares kjølig. 

Forberedelser

Smaken heves om den ligger ute en times tid før servering.

Tilberedning

Godt tilbehør er søte frukter, tørket frukt, usaltede nøtter, eplemos, aprikossyltetøy, akasiehonning, kremet balsamico, godt brød. 

Røde viner basert på Cabernet Sauvignon, en fruktig toscaner eller en lett chilener. Av hvitvin anbefales Riesling, en fruktig Chardonnay eller en Pinot Gris. Milde, myke oster kan godt ha følge med syrlig, belgisk lambic øl eller en klassisk bayersk hveteøl.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.