Snøhetta Hvitmuggost

Snøhetta

Snøhetta er laget på Dovre av 12 dedikerte ostemakere. Den er pikant, men mild og rund i ettersmaken. Dette er Camembert i særklasse.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Hvitmuggost

Litt om Snøhetta

Beskrivelse

Snøhetta er laget på Dovre av 12 dedikerte ostemakere. Den er pikant, men mild og rund i ettersmaken. Dett er Camembert i særklasse. 

Bakgrunn

Dovre Ysteri er et lite ysteri med historie tilbake til 1918 og røtter i produksjon av Gudbrandsdalsost. Tidlig på 1990-tallet fikk de besøk fra Frankrike og ble inspirert til å forsøke å utvikle sin helt egen Camembert.

Nøkkelen har imidlertid vært den unike kvaliteten på geitemelken fra Folldal og Alvdal og kumelken fra Lesja og Dovre. Etter å ha testet ulike blandingsforhold gjennom flere år endte de opp med oppskriften som i dag er deres Snøhetta, der 50 % av melken kommer fra geit og 50 % fra ku.

Snøhetta har blitt hedret med Spesialitetsmerket "Unik Smak" fra Matmerk. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk og geitemelk, salt og løpe. 

Energi 1349 kJ (322 kcal), protein 19 g, karbohydrat 0 g, fett 27 g. 

Anvendelse/bruksområde

Nydelig på ostefatet og som en varm dessert.

Oppbevaring

Snøhetta oppbevares kjølig.

Forberedelser

Smaken heves om den ligger ute en times tid før servering.

Tilberedning

Godt tilbehør er søte frukter og bær, tørket frukt, usaltede nøtter, eplemos, aprikossyltetøy, akasiehonning, godt brød.

Hvitvin med mye karakter; en tysk Riesling Spätlese eller Auslese. Prøv gjerne en Sancerre. Rødvin fra Montepulciano eller en vin laget av Zinfandel druen er også en bra løsning. Milde, myke oster kan godt ha følge med syrlig, belgisk lambic øl eller en klassisk, bayersk hveteøl.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.