Cendre Royal Kittmodnet ost

Cendre Royal

Cendre Royal er en halvfast, kittmodnet ost produsert av pasteurisert kumelk i Frankrike. En meget stabil ost, som alle får et personlig forhold til.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Kittmodnet ost

Litt om Cendre Royal

Beskrivelse

Cendre Royal sin stripe i midten av osten er ikke blåmugg, men aske fra vinstokker. Asken virker konserverende og setter liten smak på selve osten. Osten er vokset på utsiden for å stoppe kittmodningen. Den har en meget rik smak, og kan dufte noe.

Næringsinnhold

Energi (KCal)

331 KCal

Energi (KJ)

1374 KJ

Fett

25,3 g

Mettet fett

16 g

Karbohydrater

1,55 g

Sukkerarter

0,5 g

Kostfiber

0 g

Proteiner

24,1 g

Salt

1,6 g

 

Ingredienser:
Pasteurisert kumelk, salt, syrekultur, mikrobiell løpe, fargestoff: vegetabilsk karbon E153, annatto E160b, konserveringsmiddel: sorbinsyre E200, natamycin E235.

 

Anvendelse/bruksområde

Cendre Royal er et smaksrikt og duftende innslag på ostebordet. Den er like anvendelige til tradisjonelle snitter som til moderne chiabatta – gjerne kombinert med agurk, tomat og salat. Sammen med et bringebær, bjørnebær, en bit rød eple eller en drue, blir det en eksklusiv liten kanape. Anbefales servert med en mild kjeks (ikke salt) eller loff.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.