Port Salut Kittmodnet ost

Port Salut

Port Salut er en halvfast, kittmodnet ost med franske aner. Den har en aromatisk og litt skarp smak.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Kittmodnet ost

Litt om Port Salut

Beskrivelse

Port Salut er en halvfast, kittmodnet ost med franske aner. Osten har en pipet hullsetting, og en aromatisk og litt skarp smak. Skorpen er lett fuktig, og har en jevn gulrød farge, mens innsiden av osten er kremfarget. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk, salt, løpe, konserveringsmiddel (E 251) og fargestoff (E 160b). 

Energi 1746 kJ (422 kcal), protein 20 g, karbohydrat 0 g, fett 38 g.

Anvendelse/bruksområde

Passer utmerket som pålegg, i ostefat, som snacks og dessert. Er også godt egnet til raclette. 

Oppbevaring

Port Salut oppbevares kjølig. 

Forberedelser

 Serveres helst romtemperert, det hever smaken.

Tilberedning

Godt tilbehør er frukt, skinke, asparges og godt brød. 

Tørre hvitviner som Pinot Gris, Gewürztraminer, Viognier og Albaino er førstevalget. Av de røde anbefales Barbera-viner fra Piemonte, Pinot Noir fra Burgund eller viner fra Chianti- eller Rioja-området. Til harde oster med mild smak passer det fint med mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbier.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.