Reblochon Kittmodnet ost

Reblochon

Reblochon blir produsert i fjellområdet Haute-Savoie i det østlige Frankrike. Den er produsert på upasteurisert kumelk, kun fra morgen- og aftenmelken fra 3 spesifikke kuraser (Abondance, Montbeliard og Tarine). Melken her er i utgangspunktet noe tykkere enn vanlig. Ostemassen helles i sine former og presses lett. Skorpen vaskes regelmessig i modningsperioden – som finner sted i kjølige kjellere og varer minst i 2 uker. Det er typisk for emballeringen at Reblochon blir lagt på en tynn tresponskive. Osten fikk si AOP-betegnelse i 1958.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Kittmodnet ost

Litt om Reblochon

Beskrivelse

Reblochon har en safrangul skorpe dekket av et fint lag hvitmugg. Ostemassen er blekgul. Konsistensen er bløt og kremet. Aromaen minner om kjeller, den blir mer fremhevet når osten er lagret. Smaken er krydret med en ettersmak av nøtter.

Næringsinnhold

Energi (KCal)

314 KCal

Energi (KJ)

1302 KJ

Fett

26 g

Mettet fett

17 g

Karbohydrater

0 g

Sukkerarter

0 g

Kostfiber

0 g

Proteiner

20 g

Salt

1,3 g

 

Ingredienser:

Upasteurisert kumelk, salt, syrekultur, animalsk løpe.

Anvendelse/bruksområde

Reblochon brukes til osteanretninger, ostebord og til snitter. Anbefales servert med en mild kjeks (ikke salt) eller loff/baguette.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.