Ridder Kittmodnet ost

Ridder

Ridder er en halvfast, kittmodnet ost med enestående fyldig og pikant smak og aroma.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Kittmodnet ost

Litt om Ridder

Beskrivelse

Ridder er en halvfast, kittmodnet ost med enestående fyldig og pikant smak og aroma. Den har en orangegul farge, smidig konsistens og orangegul spiselig kitt overflate. Den finnes i to varianter; Ridder Classic, som er uvasket og pakket i folie, denne er mer aromatisk i smak enn Ridder vasket som er vakuumpakket. Ridder har vært produsert ved Tresfjord helt siden 1969. 

Bakgrunn

Ridder har vært produsert ved Tresfjord helt siden 1969. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert kumelk og fløte, salt, løpe, konserveringsmiddel (E 251) og fargestoff (E 160b). 

Energi 1746 kJ (422 kcal), protein 20 g, karbohydrat 0 g, fett 38 g.

Anvendelse/bruksområde

Passer godt som pålegg, til ostefat, snacks og dessert.

Oppbevaring

Ridder oppbevares kjølig. og serveres helst romtemperert.

Forberedelser

Serveres helst romtemperert, det hever smaken.

Tilberedning

Godt tilbehør er frukt, skinke, asparges og godt brød.

Til denne relativt bløte og smaksrike osten er hvitvin førstevalget. Tørre viner som Pinot Gris, Gewürztraminer og Viognier er gode valg. Av de røde bør man velge en vin med bra frukt og fylde, som Barbera-viner fra Piemonte, Pinot Noir fra Burgund eller viner fra Chianti- eller Rioja-området.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.