Saint Albray Kittmodnet ost

Saint Albray

Saint Albray blir produsert i Syd-Frankrike, av pasteurisert kumelk. Dette er en kombinasjonsost som er kittmodnet og omkranset med en hvitmuggskultur. Under modningsfasen vaskes osten i en lake som gjør at det utvikles en kittkultur. Metoden med å vaske ost i lake er meget gammel. Hensikten er å gi osten en bedre holdbarhet, samtidig gir den spesielle muggkulturen som metoden utvikler, ostene en fyldig, kraftig og aromatisk smak som forsterkes ved lagring.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Kittmodnet ost

Litt om Saint Albray

Beskrivelse

Osten har en fin og glatt konsistens, med få små hull, slik at den har noe til felles med brie. Den presenterer seg meget godt, på grunn av sin karakteristiske prestekrageform.

Næringsinnhold

Pasteurisert kumelk, salt, mikrobiell løpe, syrekultur. På skorpe: fargestoff: betakaroten E160a, beta-apo-8' karotenal E160e.

Anvendelse/bruksområde

Saint Albray er en typisk dessertost. Den hører hjemme på ostebordet, og kan også brukes til snitter. Anbefales servert med en mild kjeks (ikke salt) eller loff.

Slik gjør du

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.