Pizza med fire oster

Pizza med fire oster

Ingredienser

Bunn

250 g mel til finbakst , gjerne tipo 00
1 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ss olivenolje
1,5 dl vann

Topping

8 ss hakket tomat , gjerne med basilikum og hvitløk
100 g ricotta
100 g gogonzola
100 g mozzarella
50 g parmesan
2 ss olivenolje
4 stilker frisk basilikum

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

"Quattro formaggi" er en osteelskers drømmepizza! På denne italienske klassikeren forenes gorgonzola, mozzarella, parmesan og ricotta. Ikke alle bruker tomat på bunnen til denne, men det gjør seg godt med litt frisk tomat til så mye ost.

  1. Finn frem alle ingrediensene.
    Finn frem alle ingrediensene.
  2. Bland alle ingredienser til pizzabunnen godt sammen i en bolle. Velt deigen ut på en melet bordoverflate og kna godt til den blir elastisk og myk.
  3. Legg deigen i en bolle og dekk med plast. La den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
    Legg deigen i en bolle og dekk med plast. La den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  4. Slå deigen ut på en melet bordplate og kna den et par minutter. Del enten deigen i fire emner og kjevle ut fire individuelle pizzabunner, eller kjevle ut én stor pizzabunn.
  5. Legg pizzabunnen på et stekebrett kledd med bakepapir. Ha på hakket tomat, ost og et dryss olivenolje.
    Legg pizzabunnen på et stekebrett kledd med bakepapir. Ha på hakket tomat, ost og et dryss olivenolje.
  6. Stek pizzaen på 275 grader nederst i ovnen, i 10 minutter. Pynt med litt basilikum før servering.