Pultost Løiten Smøremyk ost

Pultost Løiten

Pultost er en ost med lange tradisjoner. Den er mager, full av proteiner og har en skarp og fyldig smak.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Smøremyk ost

Litt om Pultost Løiten

Beskrivelse

Pultost er en ost med lange tradisjoner. Navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt, og den har en løs og modnet ostemasse. Pultosten er laget av skummet, syrnet melk og krydret med karve. Osten er mager og proteinrik, og har en skarp og fyldig smak. TINE Pultost Løiten er smørbar og myk. 

Bakgrunn

Pultosten er utmerket på brødskiven og smaker deilig på lefser og lomper. Server i bakt potet med smør og rømme. Gjerne med gressløk eller friske urter på toppen. Pultost passer som smårett, forrett eller som tilbehør på det tradisjonsrike spekebordet. 

Næringsinnhold

Ingredienser: Pasteurisert skummet kumelk, salt, karve og konserveringsmiddel (E 202). 

Energi 574 kJ (129 kcal), protein 30 g, karbohydrat 0 g, fett 1 g. 

Anvendelse/bruksområde

Pultosten er utmerket på brødskiven og smaker deilig på lefser og lomper. Servér i bakt potet med smør og rømme. Gjerne med gressløk eller friske urter på toppen. Pultost passer som smårett, forrett eller som tilbehør på det tradisjonsrike spekebordet. 

Oppbevaring

Oppbevares kjølig. 

Tilberedning

Godt tilbehør er rømme, poteter, flatbrød, smør. 

Pultost er så smaksrik at den overdøver de fleste viner. Osten går best til kraftig drikke, som mørkt og kraftig øl. Skal man drikke vin til pultost, anbefales en svært syrlig hvitvin. Mange anbefaler også aquevitt.

Slik gjør du

Andre råvarer av Smøremyk ost

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.