5 glutenfrie retter du vil elske

5 glutenfrie retter du vil elske
Når man er allergisk eller har en intoleranse mot gluten må man tenke litt annerledes i matveien. Dette trenger absolutt ikke bety et ensfoldig kosthold – men kan derimot utfordre deg til å til å lage mange spennende retter!

Det er vanlig å tenke at typiske varer med for eksempel hvetemel må utgå – men det finnes gode alternativer på bakevarer med glutenfritt mel. Det samme gjelder middagsretter hvor hvetemel vanligvis inngår.

Her finner du 3 knallgode middagsforslag og to søte desserter som kommer til å falle i smak for alle – enten du har glutenintoleranse eller ikke.

En fyldig kremet skalldyrsuppe er perfekt for deg med glutenallergi. 

Tips: Hva med å lage et deilig glutenfritt brød til suppen?

Klikk for oppskrift på kremet suppe med havets skatter

Hvis du er glad i fisk er laks med quinoa og avokadofyll noe du må prøve til middag! 

Tips: Hvis du synes quinoa er godt burde du prøve det i andre matretter også – hva med å ekperimentere med litt ekstra smak på burgeren eller muffinsen?

Klikk for oppskrift på Laks med quinoa

Dersom du liker kylling bedre, kommer denne kyllingformen med kikereter til å bli en ny favoritt! 

Tips: Kikerter fungerer like godt i matretter som i snacks. Har du prøvd krydrede stekte kikerter? Supergod snack!

Klikk for oppskrift på Kylling med Kikerter

Søt avslutning. Med mandelmel og ricotta blir denne glutenfrie kaken verdens saftigste! Og med deilig smak av appelsin og hvit sjokolade, blir det vanskelig å takke nei til bare et lite stykke til.

Oppskrift på mandelmelkake med appelsin, ricotta og hvit sjokolade. 

Scones er ypperlig når du har god tid til lunsj på en søndag. Server disse ferske med nydelig appelsinkrem. 

Oppskrift på glutenfrie safranscones med appelsinkrem.