Se video

Hurra for frokosten!

Endelig 17. mai! Da må dagen starte med en god frokost så du har energi til feiringen resten av dagen. Samle venneflokken til et spleiselag hvor alle kan ta med seg en rett hver til et stort koldtbord. Litt søtt, litt godt, litt sunt og litt smått!

Spekemat er et must på frokostbordet

Lag en komposisjon av gode skinker, og kombiner med melon og jordbær for en frisk kontrast. Surr strimler av god serranoskinke rundt båter av melon – voila!

Visste du at spekemat og frukt er en knallgod kombinasjon? Melon og spekeskinke er en av de enkleste og mest populære forrettene som finnes. Saltsmaken i norsk spekeskinke passer perfekt sammen med sødmen i moden melon. Eller prøv deg frem med eksotiske varianter som pasjonsfrukt og litchi! 

Sammen med spekematen smaker det godt med eggerøre med gressløk og en god potetsalat. Sammen med spekematen smaker det godt med eggerøre med gressløk og en god potetsalat.

Husk dette til 17.mai-frokosten:

Smakfullt pålegg på fat

Pålegg dandert på et fat ser lekkert ut, og er superenkelt å tilberede. Kjøp gjerne ferdige varer som roastbiff, spekemat og røkelaks og lag i stand med en egen vri. 

Friske salater

Hvorfor ikke piffe opp frokostbordet med en liten salat? Lag selv eller kjøp ferdig brokkolisalat med bacon, gresk salat og potetsalat hos MENY.

Lekre salater til frokostbordet:

Kjøp ferdig hos MENY:

Flere gode 17. mai salater finner du her:

Bli inspirert av tapasmat! 

Små kjøttboller i salsa er en slager på koldtbordet. Dette er en praktisk rett siden den også kan serveres kald.

Hvis du er bedt på frokost, husk på forhånd å finne frem et beholder du kan frakte maten i. En stor bløtkake er ikke det mest praktiske å bære med seg, så planlegg litt smart mat!

Kokkens tips: Lefseruller med røkelaks, snøfrisk og dill  er både smart og godt til mange gjester! Du kan bruke både lefser eller tortillas. 

Ønsker du mer tradisjonell mat er gravlaks og hjemmelaget sennep enkel mat med masse god smak. 

Lag kaldretter som kan tilberedes og settes til kjøling dagen før. Da slipper du stresset på selveste 17.mai-morgenen.

Kalde retter som kan tilberedes i forveien

Ostefat med fiken og druer er superenkelt og dekorativt. 

En god eggerøre med gressløk  og klassisk potetsalat er også klassikere på 17. mai bordet. 

Server gjerne potetsalaten litt lun og ikke kjøleskapskald. Server gjerne potetsalaten litt lun og ikke kjøleskapskald.

Søte desserter til 17.mai

Friske jordbær og blåbær i flaggets farger med litt melis over er en nydelig dessert. Lett å bære med seg er det også!

Hva med å prøve noe nytt til bærene? Sitronkesam er fantastisk friskt og godt!

Og så, prikken over i'en: Pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær - den tradisjonelle 17-mai desserten.

Husk også: God kaffe, frisk juice og varme rundstykker.

Ha en flott feiring. Hipp hipp hurra!