Halloween-kostymer og blodig popcorn

Tips til hvordan du kan lage skumle kostymer til Halloween. Når skumle spøkelser og trollmenn kommer på besøk, server blodig popcorn!

Her er noen forslag til din egen skumle kostyme:

Ond fe

Finn fram sorte vinger, ta på deg nettingstrømper, smink på tykk eyeliner og lag din egen skumle tryllestav.

Zoombie

Finn frem en gammel og krøllet dress som er altfor stor. Ta på deg flekkete hvit skjorte under og et slips som henger løst rundt halsen. Klipp små hull i dressen og revne materialet på flere steder. Smink deg med hvit sminke i ansiktet og mørk sminke rundt øynene. Lag blodflekker overalt ved hjelp av vannmaling eller falskt blod.

Monster

Klipp av buksebenet på en bukse og rufse til endene. Ta et par gamle tennissko, riv av lissene, og lag hull foran ved tærne. Bruk grønn sminke i ansiktet og brun sminke rundt øynene. Lag sotete merker i ansiktet fra en kullstift. Finn en parykk (gjerne sort) med rufsete langt hår.

Heks

Bruk papp til å lage en kremmerhusformet heksehatt. Dekorer med edderkopper eller andre skumle ting/tegninger. Bruk karnevalsfarge for hår til å lage grå striper. Kjøp heksenese i en leke/kostymebutikk. Bruk grå sminke i ansiktet og en kajal for å tegne sort rundt øynene og store vorter rundt om i ansiktet. Finn frem noe svart tøy og lag din egen heksekappe ved å f.eks klippe opp et langt skjørt. Ikke glem kosten.

Harry Potter

Finn et par runde briller og fest tape på midten av dem for at de skal se ødelagte ut. Ta på deg en gammel hettegenser, jeans og joggesko. Ta masse gel eller voks i håret så det står ut til alle kanter. Tegn et lynformet arr i ansiktet med rødbrun kajal. Kjøp en skumgummi ball og farg den i gull og stikk to fjær i den. Finn frem en kost du har med deg sammen med ballen.

Vampyr

Bruk karnevals hårfarge til å stripe håret grått eller sort. Buste til håret ditt. Smink ansiktet ditt hvitt og leppene sorte. Smink øynene mørke og sett gjerne på falske vipper. Bruk en hvit skjorte og knepp den opp i halsen dersom du er gutt. Ta en gammel sort dress over. Er du jente, finn frem en sort eller rød lang kjole. Lag en kappe ved å ta et stykke sort tøy. Snurp sammen rundt halsen men la det være igjen litt tøy over så du får en krage. Kjøp vampyrtenner og tegn noen bloddråper rundt munnen.

Blodig popkorn

Når trollmenn og spøkelser kommer på besøk, server blodig popcorn. Slik gjør du:
1) Smelt to spiseskjeer smør sammen med rød konditorfarge i en gryte. Du bestemmer selv hvor rødt du vil ha det.
2) Når det røde smøret er smeltet, tilsetter du popkornet som vanlig og legger lokket på gryta.
3) Når poppingen avtar, begynner det blodige popkornet å bli ferdig.

Server dette i dunkel belysning til spøkelser og andre skumle gjester!