Mat til Sankthansfesten

Sankthans, jonsok, johannesvake, midtsommerfest – kjært barn har mange navn. Én ting vi kan være sikre på er at det er tiden for bål, familie, venner og masse god mat!

Selv om 23. juni egentlig er en kirkelig høytid til minne om døperen Johannes’ fødsel, feirer de fleste nordmenn sankthansaften som en folkelig sommerfest. God mat er en viktig del av feiringen, enten du velger tradisjonsrik rømmegrøt eller spennende grillmat.

Rømmegrøt med spekeskinke

Den tradisjonelle rømmegrøten er enkel å lage og enkel å like. Topp med sukker, kanel og litt smør, og server sammen med deilig spekeskinke og friske jordbær!

Spekemat er deilig sommermat, og sammen med den søte og fete rømmegrøten, smaker det salte spekekjøttet enda bedre.

Tips! Deilig solbærsaft smaker perfekt sammen med grøten.

Grillfest

Utnytt det store bålet til god grillmiddag. Velg mellom Jacobs Utvalgte mange spennende varianter, eller lag egne ”slangepølser”.

-        Lag hvetedeig med bakepulver og hvitost

-        Snurr pølsene i en spiral

-        Grill på bålet og nyt!

Eller hva med å servere grillspyd med kjøttboller? Lag smakfulle kjøttboller av kjøttdeig og tre på grillspyd. Kjøttbollene kan fint lages og stekes på forhånd, og varmes opp igjen på bålet senere. Server med en frisk grønn salat og dressing i pitabrød (eller bare spis rett av spydet).

Dårlig tid? Hos MENY finner du både ferdige kjøttboller og grillspyd i butikken – enklere blir det ikke.

Tips! Vil du slå til med SKIKKELIG grillfest? Ta med egen grill og suppler med koteletter, biff eller hamburger og ha med tilbehør som maiskolber, potetsalat og focaccia!

Deilig lam

Fikk du ikke nok lam i påsken?

Med helgrillet lam eller lammelår på menyen skaper du en deilig følelse av solfest og vikingblot for hele familien!