Oppskriftene som smelter et mammahjerte

En enkel frokost på sengen servert av barna , en god kopp te eller noe søtt til dessert er ofte alt som skal til for å få et stort smil på mammas munn på morsdagen.

Et av de beste tipsene er la mammaen få sove lenge, og så vekke henne med et pent pyntet frokostbrett sammen med barna. Har barna laget noe selv, som et kort eller noe annet i barnehagen eller på skolen, er dagen reddet, uansett hva som skjer senere.

Fløyelsmyk, mørk sjokolade er en nydelig start på dagen. Start med å hakke sjokoladen fint og sett den til side. Varm melk, sukker, og kremfløte i en liten kjele, før du tar kjelen bort fra varmen og lar den trekke litt. Å bruke vaniljestang gir supergod smak på sjokoladedrikken. Splitt vaniljestangen, og skrap kornene ned i melken. Tilsett sjokoladen og pisk kraftig med en visp til blandingen er jevn. Topp med marshmellows for litt ekstra pynt.

Hvis du har en søtmums til mamma, så er disse muffinsene perfekte. Store, gode og toppet med deilig melisglasur! La barna få gjøre litt kreativ pynting – farge i melisen er alltid gøy. For personlig preg er det morsomt å feste en liten hilsen med en tannpirker og stikke i muffinsen. Morsomt for barna og veldig hyggelig for mamma.

Se grunnoppskrift på muffins her. 

Lag enten melisglasur, eller ostekrem hvis du vil ha den som på bildet.

Melisglasur: Melis, vann, evt. konditorfarge eller appelsin-, lime- eller sitronsaft: Bland sammen, men husk at du trenger svært lite væske i forhold til melis.

Ostesmørkrem: 200 g Philadelphia ost, 120 g smør, 10-12 dl elis, 6 ts vaniljesukker. 2 ss melk. Pisk alle ingrediensene sammen til du får en fin ostekrem. Vil du ha den tykkere, så tilsetter du bare mer melis, hvis smøret er veldig mykt kan du trenge llitt ekstra.

Er moren din glad i litt sunnere og friskere alternativer, er disse grove pannekakene vanskelig å motstå. Fylt med deilig eple- og kanelfyll er de en sikker suksess på morsdagen. Eller hva med bananpannekaker? Klikk for oppskrift.

Et morsomt tips er å bruke pepperkakeformer til å stanse ut hjerter. Sett av en eller to pannekaker til dette – og pynt tallerkenen med små pannekakehjerter.

Gi moren din litt luksus i hverdagen og vart henne opp gjennom dagen. Hva med å servere en deilig omelett til lunsj? La barna få bruke fantasien og dekorere med grønnsaker i knallfarger.

Er du et av de litt mer voksne barna, som ikke bor hjemme, lenger, er dette en ypperlig mulighet til å invitere mamma på middag! 

Nå i februar er det jo sesong for skrei, så kanskje det kan være en god idé?

her er nydelig og smaker ekstra godt en kald februarsøndag.  

For litt ekstra omtanke i maten kan du dele en squash på langs i tykke skiver og stanse ut små hjerter. Kokt dem raskt i litt lettsaltet vann, i ca. 2-3 minutter. Server skrei med gulrotpuré, sjysaus og dampede squashhjerter – bedre blir det ikke!

Hele oppskriften her

Alternativt finner du masse gode oppskrifter her, og våre ansatte i ferskvarediskene hjelper deg gjerne med gode råd!

Er dere mange i familien som vil feire mor, og du har lyst til å gjøre noe ekstra, så vil denne saftige sjokoladekaken garantert imponere! 

Oppskrift sjokoladekake med bringebærmousse.