Oppskriftene som smelter et mammahjerte

En enkel frokost på sengen servert av barna , en god kopp te eller noe søtt til dessert er ofte alt som skal til for å få et stort smil om mammas munn på morsdagen.

Et av de beste tipsene er la mammaen få sove lenge, og så vekke henne med et pent pyntet frokostbrett sammen med barna. Har barna laget noe selv, som et kort eller noe annet i barnehagen eller på skolen, er dagen reddet, uansett hva som skjer senere.

Fløyelsmyk, mørk sjokolade er en nydelig start på dagen. Start med å hakke kokesjokolade fint og la den smelte i en kjele med litt melk. Spe på med mer melk til du får passe sterk sjokoladesmak. Tips! Å bruke vaniljestang gir en veldig god, søt smak på kakaoen. Splitt vaniljestangen, og skrap kornene ned i melken. Tilsett sjokoladen og pisk kraftig med en visp til blandingen er jevn. Topp med marshmellows eller pisket krem. 

Hvis du har en søtmums til mamma, så er det bare å slå til med muffins til frokost. Store, gode og toppet med deilig melisglasur! La barna få gjøre litt kreativ pynting – farge i melisen er alltid gøy. For personlig preg er det morsomt å feste en liten hilsen med en tannpirker og stikke i muffinsen. Morsomt for barna og veldig hyggelig for mamma.

Se grunnoppskrift på muffins her. 

Lag enten melisglasur, eller ostekrem hvis du vil ha den som på bildet.

Melisglasur: Melis, vann, evt. konditorfarge eller appelsin-, lime- eller sitronsaft: Bland sammen, men husk at du trenger svært lite væske i forhold til melis.

Ostesmørkrem: 1 boks kremost, 50 gram mykt smør, 1 ts vaniljesukker og 6 dl melis piskes sammen. Evt noen dråper sitronsaft. Vil du ha den tykkere, så tilsetter du bare mer melis, hvis smøret er veldig mykt kan du trenge llitt ekstra.

Amerikanske pannekakerEn annen populær morsdagsfrokost er pannekaker! Vi har amerikanske pannekaker til den som liker dem tykke, vi har bananpannekaker for den litt sunnere mammaen, havrepannekaker, grove pannekaker eller klassiske pannekaker med blåbær.

Et morsomt tips er å bruke pepperkakeformer til å stanse ut pannekakehjerter.

Omelett morsdagGi moren din litt luksus i hverdagen og vart henne opp gjennom dagen. Hva med å servere en deilig omelett til lunsj? La barna få bruke fantasien og dekorere med grønnsaker i knallfarger.

Stekt skrei med spinat og granatepleEr du et av de litt mer voksne barna, som ikke bor hjemme, lenger, er dette en ypperlig mulighet til å invitere mamma på middag! Nå i februar er det sesong for skrei, en delikatesse også kalt "kjærlighetsfisken". Skal du lage middag til mamma er dette derfor et godt tips. 

Oppskrift på skrei med spinat og granateple.

SommerfuglkakeBle det ikke tid til frokost på sengen så er kake på kvelden minst like bra. La barna bli med å lage denne vakre sommerfuglkaken til mamma - som er mye enklere å få til enn den ser ut som. Og hvem liker vel ikke en klassisk sjokoladekake? 

Oppskrift sommerfuglkake.